Stränder, laguner och atoller

De vackraste stränderna i Franska Polynesien är alla olika med olika sand och utformning, vit korallsand, svart sand eller rosa sand, alla med det turkosskimrande havet som omger land. Inga stränder är försedda med försäljare eller volleybollnät, utan de är oftast smala och ganska tomma. De bästa stränderna finns oftast på atollerna och motus som ligger vid höga öar.

Inget slår någon av de motus med kritvit sand som ligger vid ikoniska Bora Bora. Vare sig du bor på en resort ute på en motu eller är på utflykt i lagunen så för står du varför. Men du måste ut på de motus som ligger i lagunen. Bora-Boras stränder är annars ganska smala och intetsägande som paradisiska stränder. Det är helt klart lagunen som är sevärdheten med kristallklart vatten, färgglada fiskar och vackra motus.

Om du vill ha rosa sandstrand så ska du välja Tikhau´s vackra stränder. Tikehau tillhör Tuamotus och är en obeskrivligt vacker ö med många stränder och lågmäld turism.

På lilla Maupiti hittar du lika vackra motus som på Bora Bora men utan alla andra eller resorts. Atollen ligger som närmast granne med Bora-Bora, men helt utan alla turister och dess faciliteter. Inga bilar, ingen stress och fem idylliska motus med fantastiska stränder. Även Tereia Beach på huvudön är en av de vackraste du hittar.

Rangiroa, som tillhör Tuamotus, är en av de största lagunerna i världen. I Tuamotus Ligger även Lagon Bleu som man inte ska missa. Hit kommer du med båt som tar en timma från huvudön och Avatoru. Här finns en fantastisk vacker minilagun med det klaraste vatten du någonsin sett. Det är grunt och som gjort för underbar snorkling i det klara vattnet med massor av färggranna fiskar. Detta är så nära det polynesiska paradiset man kan komma.

Tahiti har inga vykortvackra stränder med vit sand utan de har svart vulkanisk sand. Det är här på Tahiti du kan få en glimt av den lokala strand upplevelsen utan att ge sig ut till de andra mer oexploaterade ögrupperna. Besök gärna Point Venus som är en populär strand bland invånarna på Tahiti. Här finns skuggande träd, svart sandstrand och en stor fyr.

Raivavae vid Australöarna är en gömd pärla med en av de bästa stränderna i landet. Den är kritvit med palmer och turkosblått vatten som lockar med uppfriskande vatten. Detta är vad Bora-Bora var för 50-75 år sedan och så nära paradiset du kan komma. Invånarna på Raiavavae möter dig med ett varmt välkomnande du bara kan uppleva här på Raiavavae.

www.soderhavsresor.se
Fiskeresan till Cooköarna med enastående tropiskt fiske efter bonefish och giant...
www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
©2024 Res till Tahiti