Djuphavsfiske

Sportfisket i Tahiti är perfekt i cirka 9 månader av året. Dessa månader är från oktober till juni, när vattnet är varmt. December till början av juni är den optimala tiden för stora fiskar och mycket fiskeaktiviteter. Uthyrarna har moderna båtar och väldigt kunnig besättning som hjälper och guidar dig genom hela turen.

Den mest otacksamma tiden är slutet av juni, juli och augusti när vattnet är kallast och tuffast. Vattenförhållanden är vanligtvis milda med undantag för vintern (juni-augusti) och enstaka tuffa tillfällen under andra årstider.

Djuphavsfiske är inte en stillsam aktivitet utan en mycket aktiv sport. Det kräver kontroll av de redskap som används och en god kännedom om havet.
I vattnen runt Franska Polynesien finns ett stort intresse för djuphavsfiske från invånarna som ofta försörjer sig själva och sina familjer med hjälp av sin kunskap om fiske och om havet. På Tahiti och övriga finns det möjlighet för de flesta att vara med om ett djuphavsfiskeäventyr och därefter uppskattar färsk fisk i ett helt annat sätt. De inhemska djuphavsfiskarna har nöjet att välkomna turister ombord på sina båtar och ser till med sin kunnighet och erfaerhet att man får möjlighet att upptäcka livet i havet.
Ofta är fisketurerna ute cirka fyra till åtta timmar, vanligast utanför kusterna vid Moorea eller Bora Bora med dessa ”experter”. Då kan man vara säker på att få några bra fångster: tonfisk, svärdfisk, barracudor, delfin eller guldmakrill.

När de fångas och beroende på dess tillstånd, är fisken i allmänhet alltid tillbakakastad i vattnet. Men om fisken är skadad kommer de att delas mellan gäster och besättningen.

Ute på vissa turer vissa tider på året kan man få chansen att se valar då de kommer i dessa farvatten för 3-4 månader mellan juni och oktober för att föröka sig i Polynesiens vatten bara några hundra meter utanför kusten. Du kan se knölvalar som är upp till 16 meter långa med enorma fenor och du kan ibland höra kärlekssång av dessa majestätiska varelser.
Om du vill följa dem, så kommer du att ha möjlighet att göra det från plattformarna i Rurutu under dessa månader.

www.soderhavsresor.se
Roadtrip med extra guldkant för finsmakare med förstklassigt boende, välkända...
www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
©2024 Res till Tahiti