Priser och kostnader

Franska Polynesien är en bland de dyraste önationerna i Söderhavet att besöka. Prisnivån varierar dock mycket på olika ögrupper. Både hotell och mat blir en stor del i din reskassa. Om du vill bo elegant ute på Bora Bora eller andra öar kan du räkna med att boende med halvpension kan kosta allt från tvåtusen och uppåt per person per natt. Det finns också enkla familjedrivna små pensioner med ett antal rum att hyra som bed and breakfast eller med halvpension. Dessa blir oftast billigare men tänk på att även dessa har olika standard. Boendekostnad kan variera mellan 500 kr för budgetboende och upp till 20.000-30.000 kr för en natt, vanligast är 3-4* resort för cirka 2000-
3000 kr för ett dubbelrum med frukost.

Måltider på resorter och bättre hotell är av bra standard men de kostar en hel del. Räkna med 150-250 kr för en frukost, lunch 300-500 kr och middag 300 och uppåt på 4-5* hotell. Om du väljer att bo på lyxiga resorter är det en fördel att boka in halv- eller helpension då man slipper att betala en extra skatt om detta bokas hemifrån. Om man betalar på plats tillkommer denna skatt på priset. Om du bor på enklare t ex 3* eller enklare eller äter på lokal restaurang kan en huvudrätt kosta allt mellan 120-200 kr eller mer. Om du vill självhushålla finns massor av pengar att spara. För självhushåll finns det mataffärer och supermarkets för att handla din mat i på Tahiti. Det finns även en spännande marknad inne i Papeéte som du inte ska missa. Här i Papeéte kan du köpa frukt och grönsaker, fisk, ägg och mycket mer. Priser i supermarkets o marknader är cirka som i Europa. Bröd köper du bäst i brödbutiken,”Boulangerie”, och en baguette kostar ca 8-10 kr. En burk läsk ca 20 kr, en ananas ca 15 kr, flaska vin ca 100 kr och en öl 50 kr eller mer.

Ute på andra öar finns mindre butiker eller marknader på morgonen där du kan handla dina matvaror.
Andra mindre besökta öar och ögrupper har ett varierat utbud på hotell och mat, men räkna med att priser på allt är i minst samma nivå som i Europa.

Kostnad för hyrbil är från 800 kr/dag, färjan mellan Tahiti och Moorea ca 100 kr och en flygsträcka ca 1500 kr. Ska du till flera öar så finns olika flygpass som gör biljetterna billigare.

Franska Polynesien använder franska Pacific Franc XFP som valuta, 100 XFP är ungefär SEK 8,00.

www.soderhavsresor.se
Sol och badupplevelse på en riktig söderhavsö!
www.soderhavsresor.se
Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Med tropiskt klimat...
©2024 Res till Tahiti