Tahiti

Söderhavets underbara hjärta och själ finner man på Tahiti. Denna kulturella skönhet är den största i ögruppen Franska Polynesien, men många använder namnet på ön som namnet på ögruppen. Gruppen ligger ungefär mellan Los Angeles och Sydney och har samma tidszon som Hawaii. Ön Tahiti är uppdelad i två delar, Tahiti Nui i nordväst och Tahiti Iti i Sydöst. Tahiti Nui är den största delen och består av tre utslocknade vulkaner, här på Tahiti bor flest människor och här hittar man även Franska Polynesiens huvudstad Papeete.

Tahiti är inte ön som man hittar på vykort och broschyrer, här på Tahiti finns inga stora underbara kritvita sandstränder och det är svårt att hitta de turkosa lagun-sträckorna som man hittar på systeröarna. Men detta är hjärtat av Franska Polynesien och det vore synd att missa dess vackra vattenfall, höga gröna berg, de blygsamt vackra svarta stränderna och den underbara kulturen.
Ön är väldigt centrerad kring Papeete och staden är ett måste för besökare på ön. Vill man veta hur det är att vara ö-bo i modern tid så är det i Papeete man ska befinna sig. Men det som lockar flest folk är det stora aktivitet- och kulturutbudet utanför staden. Gå en hike genom den tropiska skogen, arkeologiska platser, djupa dalgångar eller längs med den spektakulära kusten.
Öns mest häpnadsväckande festival Heiva är ett måste att besöka om du är på ön i juli, och från juli till oktober så kan man kolla på valar utan de mängder av turister som finns på Moorea. Året runt så finns det chanser för höga vågor vid Teahupoo på Tahiti Iti, här kan man hyra en båt för att titta på de professionella surfarna som glider fram längs de enorma vågorna.

Att ta sig till och från ön är inte svårt, alla internationella flyg landar på Tahiti och Air Tahiti och Air Mooreas flyg till de andra öarna avgår från Tahiti. Det är inte heller svårt att ta sig runt på ön, det går en väg runt hela Tahiti Nui som är cirka 11 mil lång, och en som nästan går runt hela Tahiti Iti. Det är bara på Tahiti Itis mest östra kust. Det går att hyra bil och ta sig runt på egen hand, men det går även bussar runt hela ön. En linje som går runt Papeete, en på östra sidan och en på västra sidan. Både den östra och västra busslinjen går att ta för att ta sig till Tahiti Iti.

www.soderhavsresor.se
Flugfiske i sagolik natur!
www.soderhavsresor.se
Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Med tropiskt klimat...
©2024 Res till Tahiti