Tikehau

Rangiroa och Tikehau tillhör Tuamoutusöarna men är de två mest kända som ligger närmast Sällskapsöarna. Båda öarna har en fantastisk lagun och båda är populära för sin dykning.

Rangiroa
Rangiroa är en av de största atollerna i världen med en lagun så stor att hela Tahiti ön hade kunnat få plats i den. Kommer du från en av de mer populära öarna så kommer Rangiroa verka vara ett lugnt ställe mitt ute i ingenstans, men ett storstads ställe för resenärer som kommer från mindre öar. Med asfalterade vägar, ett antal affärer, resorter, internet och mysiga restauranger så har du allting du behöver vilket är en stor grej i Tuamotus. Huvudbyn Avatoru sprider ut sig mellan de två huvud passagerna genom revet och det är här i Avatoru flest människor bor på Rangiroa, passagerna är perfekta dyknings platser vilket är perfekt för dig som dykare då du får otroligt nära till dem. Som resenär på Rangiroa ska man inte missa att åka ut på lagunen. På grund av de höga vågorna som kan komma så har sanden på stränderna runt byarna blivit bortspolad och har för det mesta lämnat korall grusiga stränder.
Den mest populära aktiviteten här på Rangiroa är dykning och hajar är den stora attraktionen.
Man kan flyga hit med Air Tahiti om man befinner sig på Tahiti, Moorea, Bora Bora eller andra öar i Tuamotus. Det går flera flyg om dagen till och från Papeete som har en flygtid på en timme. Man kan även ta sig hit med hjälp av vissa lastbåtar.

Tikehau
Atollen Tikehau är med sina ändlösa stränder och underbara lagun, undangömd men den är väldigt turistvänlig ändå. Med tiden har vinden och havet eroderat ringen av korall till ett hav av öar med rosa och vit sand med en lagun som är en av världens bästa naturliga pooler. Lagunen är lika turkos som alla andra i Franska Polynesien, stränderna är perfekta och naturen är underbar. Lagun utflyker och dykning är även här på Tikehau de populäraste aktiviteterna.
De flesta öborna bor i Tuherahera byn i sydöst, vilket lämnar de flesta motus orörda. Ön har regelbundna flyg och lastbåtar, vilket gör den välsorterad och välvårdad. Den ovala atollen har som mest en diameter på 26 kilometer. Den stora revöppningen är Tuherahera Pass och har cirka 100 stycken mindre öppningar.
Tikehau ligger 350 kilometer nordöst om Tahiti och 12 kilometer väst om Rangiroa. Det går ungefär två flygningar i veckan mellan Mataiva och Papeete med Air Tahiti och en i veckan till och från Rangiroa.

www.soderhavsresor.se
Flugfiske i sagolik natur!
www.soderhavsresor.se
Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som...
©2024 Res till Tahiti