Marlon Brando på Tahiti

“The Brando” är en ekologisk lyxresort som har vunnit ett otroligt antal priser på bara sina tre år i drift, däribland “Best Resort in the World” och “Top Resort in Australia and the South Pacific”. Resorten är uppkallad efter den kände amerikanske skådespelaren Marlon Brando, som är mest känd för sin roll i Gudfadern. Resorten ligger på en av öarna i atollen Teti’aroa och ligger cirka 20 minuters flygresa från Tahiti. Atollen är privatägd och är endast tillgängliga för forskare och hotellets gäster. Det finns 35 stycken avskilda villor två barer, ett spa, en tennisbana, ett hälsocenter, ett bibliotek och ett kulturcenter på ön.

Öarna är verkligen paradisöar med sina kritvita sandstränder, kristallklara lagun och höga kokospalmer. De har både ett otroligt varierande marint liv och ett färgrikt fågelliv som skyddas som naturreservat. För arbetet och engagemanget i bevarandet och hållbarhetsarbetet inom utveckling och driften av ön har de fått den prestigefyllda beteckningen LEED Platinum. Bevarandet gör verkligen att man känner sig nära paradiset.

William Bligh var den första europé att besöka atollen Teti’aroa när de letade efter myterister innan avgången av HMS Bounty som sedan blev helt övertagen av myterister.
Marlon Brando satte sin fot på atollen 1960 när de letade efter inspelningsplatser för Myteriet på Bounty. När filmen var färdiginspelad så hyrde Brando en fiskare för att ta honom tillbaka till ön som han hade blivit förälskad med.
Brando hade mycket problem med att köpa ön, men lyckades tillsut köpa själva atollerna, lagunen och revet tillhör staten. Hans önskan var att bo på ön, så han byggde upp en liten by och en landningsbana för att komma dit utan att slå sönder revet. Byn bestod av 12 enkla bungalows, ett kök, middagsrum och bar. Allt var byggt av lokala material och var där för familj, vänner och forskare som studerade öns ekologi.

Brando befann sig på ön så ofta som han kunde för att koppla av från livet i Hollywood. Hans fru, Tarita Teriipaia som också hade medverkat i Myteriet på Bounty, började driva byn som ett hotell. Hotellet drevs i mer än 25 år, trots att många gäster klagade på bristen av bekvämligheter.

Två år innan Brandos död skrev han under ett nytt förvaltningsavtal som inte innehöll några instruktioner för Teti’aroa, men han hade skapat en plan tillsammans med Richard Bailey som är vd för Pacific Beachcomber. Bailey har skapat några av de bästa resorterna i regionen och tillsammans ville de skapa en ekologisk lyxresort på atollen. Efter hans död 2004 gavs byggnadsrätt till Pacific Beachcomber SC som började bygga på Marlon Brandos dröm 2009. Resorten stod färdigt i februari 2014.

www.soderhavsresor.se
Denna fiskeresan till Australien ger en unik chans till flugfångad marlin från sand...
www.soderhavsresor.se
Bo i din egen bungalow och ta dagen som den kommer.
©2024 Res till Tahiti