Kryssningsresor i Tahiti

Kryssningar över hela vår värld är mycket populärt. Kryssningar finns även i Franska Polynesien och här är en kryssning ett optimalt sätt att se denna fantastiska övärld.

Det mest kända rederiet man kan kryssa med i Franska Polynesien, är det lyxiga och femstjärniga rederiet med medelstora kryssningsskepp, Paul Gaugin Cruises. Deras fartyg är designade för att kunna glida fram i grundare vatten. Gaugin är deras flaggskepp som tar sina kryssningskunder in i mindre hamnar där de större skeppen aldrig når in. Skeppet når till vackra vyer dit de större skeppen aldrig når in. Ombord erbjuds mycket hög standard med 70% av alla hytter har balkong. Här erbjuds även en ombord vattensport marina, tre restauranger, spa och femstjärnig service. Livet ombord speglar även en rik kulturell upplevelse med alla anlöp till små öar och möten med invånare. Rederiet har kryssningar på 7 och till upp till 17 dagars kryssningar både inom Franska Polynesien och även till andra länder i Söderhavet.

Man kan även kryssa med ett kombinerat frakt- och passagerarfartyg som seglar ut till Marquesaöarna via Tuamotusöarna i Franska Polynesien. Deras nya fartyg heter Aranui 5.

På någon av deras 14-dagarskryssningar seglar Aranui 5 till en rad exotiska och unika destinationer i Stilla havet som ex Fatu Hiva, känt från Thor Heyerdahls upptäcktsfärder och Rangiora, en av världens största atoller. Under resan passerar ni även kända öar som Moorea och Borabora. Fartyget fraktar varor till invånarna på dessa avsides ögrupper och som gäst ombord får man möta den polynesiska kulturen genom gästvänliga invånare och en serviceinriktad fransktalande besättning. Aranaui 5 sjösattes 2015 och är fullt modernt utrustad och anpassad för dessa farvatten och tar 230 passagerare. Fartyget har bra restaurang och ett poolområde där man kan koppla av. På en del av deras kryssningar kan man dela upp så att man flyger en väg ut till eller från Marquesas.

Alla måltider inklusive drycker och många utfärder är inkluderade i priset. Fartyget har sju olika hyttkategorier, från del i 4-bäddshytt till Presidential Suite. Flera av hytterna har balkong. Ombord finns även en liten pool, gym, restaurang, bar och butik.

Även Regent Seven Seas Cruises, Royal Carribean Cruise Line, Celebrity Cruises, Norwegian Cruise Lines, Silbersea och Princess Cruises har kryssningar i dessa farvatten, oftast med avresa från Amerika eller Australien och kryssar till flera av önationerna på samma kryssning. Dessa kryssningar är med stora skepp.

Möjligheten att kryssa med en större segelbåt finns även. Då finns bemanning ombord för service och måltider. Dessa segelkryssningar tar er in till mindre hamnar och vikar där de andra större skeppen ej kommer in.

www.soderhavsresor.se
Boka en romantisk resa till en av de vackraste platserna i Söderhavet, Franska...
www.soderhavsresor.se
Talofa lava, välkommen till Polynesiens hjärta och det genuina Söderhavet! Denna vackra...
©2024 Res till Tahiti