Tahitis flora och fauna

Taro är den mest populära växten som odlas på öarna i Franska Polynesien. Både de spenatliknande bladen och frukterna används som en av de mer vanliga födorna i Franska Polynesien. Själva frukten på platanen liknar en banan, men plockas när den är grön och tillagas som grönsak. Kokosnöten, och palmen som den växer på, finns i hela Söderhavet och alla öarna i Franska Polyesien och växer överallt. Nästan allt används på kokospalmen, bladen används till mattor, tak, väggar och rep. Stammen används till båtar, kanoter och hus. Frukten för att äta, dricka, i matlagning och kopra och fibrerna på skalet används också. Många öar hade varit obebodda om inte kokospalmen hade funnits. Kumara eller sötpoatatis äts också väldigt ofta. Det växer även många olika fruktträd som papaya, ananas, bananer och andra tropiska frukter. Många vackra blommor finns också för exempel hibiskus och frangipani, en en blomma som är speciell för Tahiti är Tiare som även heter Tahitigardenia. Denna gardenia finns i nästan alla trädgårdar och är en symbol för Franska Polynesien, Tiarekransar är det första besökarna erbjuds vid ankomsten till Faa’a flygplatsen man landar och den används i många traditionella läkemedel, i parfymer, i en ”hei” eller bara som smycke bakom örat.

En del öar i Franska Polynesien är mycket torra, som på små korallöar, men de flesta har bördig vulkanjord som gör att det är fullt av gröna träd, blommor, ormbunkar och buskar överallt. De högre öarna har fler i antal av växter och även djurarter. Med tanke på att klimatet är fuktigt så är växtligheten bra och på en del öar finns tät tropisk skog och djungler. Det finns även några få nationalparker i Franska Polynesien.

Det finns totalt 33 sorters landfåglar och 28 sorters sjöfåglar i Franska Polynesien. De vackraste fåglarna ser man bäst om man tar en hike upp längs något berg eller ute på vissa små motus.
Landlivet är ganska fattigt på djur, Det finns några få sällsynta insekter på öarna, men det finns inga reptiler förutom en liten geckoödla eller några farliga djur. De flesta landdjur är djur som sjömän tog med sig från sina resor, så som katter, hundar, getter, hönor, grisar, kor och hästar. Man kan till och med hitta vilda hästar på Marquesasöarna.
Det mest fantastiska djurlivet är det marina och finns under vattenytan. Koraller av olika typer, fisksorter i massor, valar, hajar, rockor, delfiner och sjöfåglar. I Franska Polynesiens vatten finns mer än 1000 sorters fiskar i ett 4 miljoner kvadratkilometer stort akvarium.

www.soderhavsresor.se
Franska Polynesien är som gjort för en bröllopsresa där ni får uppleva olika öar som...
www.soderhavsresor.se
Talofa lava, välkommen till Polynesiens hjärta och det genuina Söderhavet! Denna vackra...
©2024 Res till Tahiti