Flyg till Tahiti

Det enklaste sättet att komma till Tahiti är att flyga. Den internationella flygplatsen ligger på ön Tahiti i ögruppen Sällskapsöarna. Flygplatsen heter Taáha och ligger ca 7 km utanför huvudstaden Papeete och det tar ca 10 minuter med taxi.

När du väljer att resa så har du flera alternativ att välja mellan. Du kan bestämma vilken tid på dagen som passar dig bäst, vilket flygbolag du helst vill resa med och kan till och med leta efter direktflyg från vissa platser.Från Skandinavien måste du alltid byta flyg två gånger. De flesta passagerarna från USA flyger via Los Angeles till Tahiti med antingen Air Tahiti eller Air France.

Resan till Tahiti är lång. Tänk på restiden när du köper biljetter till Tahiti. Överväg att välja ett flyg med en längre mellanlandning, då kan du sträcka på benen på flygplatsen medan du väntar på att gå ombord på nästa flyg. Du kan också välja att åka första klass, business klass eller premium ekonomi, vilket kan göra resan till Tahiti riktigt bekväm och trevlig.

Hit går det flyg från Los Angeles, varifrån både Tahiti Nui och Air France flyger. Eftersom Franska Polynesien är en del av Frankrike så startar dessa flyg i Paris, men mellanlandar i Los Angeles. Air New Zealand flyger under Tahiti Nuis beteckning mellan Los Angeles och Tahiti men där kan man starta i London med Air New Zealand. Tahiti Nui som är Franska Polynesiens nationella flyg, flyger dagligen till Los Angeles, medan Air France flyger 3 gånger per vecka. Detta är flygningar som tar cirka 8 timmar.
Air Tahiti Nui flyger även till Cooköarna en gång per vecka och tar knappt tre timmar och till Hawaii en gång i veckan som tar nära sex timmar. Air Cailin flyger mellan Papeete och Noumea på Nya Caledonien en gång i veckan.
Air New Zealand och Air Tahiti Nui flyger även mellan Auckland och Papeete cirka tre gånger per vecka var så totalt sex gånger per vecka. Dessa flyg tar fem timmar. Tahiti Nui som flyger till Påskön på väg till Santiago de Chile en gång i veckan. Totala sträckan tar tolv timmar men ut till Påskön cirka fem timmar.

Alla dessa flyg är reguljärflyg med kända flygbolag och bra service. På kortare sträckor serveras inte mat men på de flesta sträckor finns all service med mat, dryck och underhållningsprogram. Man får räkna med biljettpriser mellan 10000-20000 kr från Skandinavien i ekonomiklass och mer i högre klasser eller i högsäsong. Ibland erbjuds specialpriser.

Resan till Tahiti är lång.Tänk på restiden när du köper biljetter till Tahiti. Överväg att välja ett flyg med en längre mellanlandning eller till och med att byta flyg om du inte kan flyga direkt till Papeete. Då kan du sträcka på benen på flygplatsen medan du väntar på att gå ombord på nästa flyg. Du kan också välja att åka första klass, vilket kan göra resan till Tahiti riktigt bekväm och trevlig.

Dessa sträckor är för närvarande går ut till Tahiti (nov 2016). Man ska inte glömma att det inte finns hur mycket flyg som helst i Söderhavet, framför allt inte mellan små önationer som inte har så stor befolkning som kan fylla planen. Detta gör ju också att större delen av Söderhavet inklusive Tahiti är ganska exklusiva resmål.

www.soderhavsresor.se
Talofa lava, välkommen till Polynesiens hjärta och det genuina Söderhavet! Denna vackra...
www.soderhavsresor.se
Ett mycket prisvärt reseförslag som innehåller de höjdpunkter som måste prickas av...
©2024 Res till Tahiti