Dyka och snorkla i Tahiti

Detta är en av de bästa destinationerna på jorden för dykning. Franska Polynesien erbjuder erfarna och oerfarna dykare hela paketet: häpnadsväckande topografi, kristallklar sikt, varmt vatten året runt, glittrande blått hav, spännande dyk med närkontakt med hajar, knölvalar och delfiner, och unika platser som de berömda Tiputa Pass och Garue Pass. Lägg till den oslagbara bonusen med idylliska kulisser i bakgrunden när du reser till och från dykplatserna och du kan föreställa dig Franska Polynesiens fantastiska dykning.

Det finns cirka 30 professionella dykcenter i Franska Polynesien. Alla av dem är anslutna till en eller flera internationellt erkända certifieringsorganisationer.
Dessa erbjuder en rad tjänster och produkter, såsom nattdyk, förberedande dyk och certifieringsprogram. I allmänhet kan du förvänta dig väl underhållen utrustning, välutrustade lokaler och vänlig, kunnig personal som kan tala engelska. På öar med flera center kan det behövas lite forskning för att hitta det bästa centret för just dig.
De flesta dykcenter är öppet året runt, många av dem varje dag. Alla är landbaserade och många av dem är knutna till ett hotell. Normalt erbjuder de två till fyra dyk per dag. Det är en god idé att boka minst en dag i förväg.

Franska Polynesien har oftast optimala dykförhållanden under hela året, utom när maraamu blåser, från juni till augusti, som producerar hög sjö. Enastående sikt är normen – det går att se 40 meter och mer, utom när det har regnat i flera dagar, då tvättas sand och jord ut och villkoren blir sämre.
Vattentemperaturen varierar från en bottennotering på 26 ° C till högsta vid 29 ° C på de flesta öar. Du behöver inte något mer än max en tunn neopren våtdräkt. Det enda undantaget är Australöarna där vattentemperaturer kan falla så lågt som 22 ° C under de kallaste månaderna (juni-augusti).

Dykning vid Rurutu i Australöarna, Fakarava i Tuamotus eller Hiva Oa i Marquesasöarna är bland de bästa platserna. Precis som många enskilda öar har sina olika personligheter, så har dykningsplatserna sina egna kännetecken. Bara gör ditt eget val! Vart du än åker i Franska Polynesien kommer du hitta platser att snorkla och dyka på. De flesta öar har dykcenter och stor variation på dykplatser.

Snorkling är ett bra sätt att börja sina undervattensäventyr på, att utforska en ny och fascinerande värld. Snorkling är lämpligt för alla åldrar och kan avnjutas med lätt utrustning och lite utbildning / tips från lokalbefolkningen. Vattentemperaturen runt Tahiti är väldigt behaglig och gör det möjligt att snorkla året runt i temperaturer mellan 24-30 grader Celsius i vattnet. Tahiti´s många öar är omgivna av barriärrev som de flesta dagar skyddar öns stränder från grövre vågor. Detta resulterar i lugnare vatten nära stränderna och många sträckor av lagunen erbjuder idealiska förhållanden för snorkling.

Snorkling på Tahiti är enkelt och tryggt, förutsatt att du träffar på rätt dykföretag och dykplatser! Det finns en stor variation av tropiska fiskar och koraller runt stränderna. En stor del av den bästa snorklingen på många öar är tillgänglig direkt från stranden, vilket gör det särskilt säkert för de mindre erfarna som kan se fiskar så snart de sätter på sina masker och simmar runt längs stranden.

www.soderhavsresor.se
Roadtrip för naturentusiasten med möjlighet att vandra, njuta av vacker natur och...
www.soderhavsresor.se
Roadtrip med extra guldkant för finsmakare med förstklassigt boende, välkända...
©2024 Res till Tahiti