Sevärdheter & att göra

Sevärdheterna på Tahiti är av varierande slag. Du kan gå på Musée de Tahiti et des Iles. Det är ett utmärkt muséum som berättar om öarnas natur och geografi, för européisk tid och européisk tid. Här finns även en utomhusutställning i trädgården. På huvudön Tahiti finns även Musée Gaugin. Här finns en del av hans verk utställda. Vid samma ingång som Musée Gaugin ligger Botaniska trädgåden med slingrande stigar förbi tropiska växter träd och dammar. Trädgårdarna anlades av amerikanen Harrison Smith 1919.
Det finns fler små museum att besöka även i Marquesas, på Bora Bora och Huahine. Inne i Papéete finns en katedral som heter Cathédrale Notre-Dame samt marknaden och ett pärlmuséum som är väl värt att besöka.
För den som är intresserad av arkeologi finns maréer, gamla heliga platser, att besöka på flera platser på Tahiti och på alla andra öar. De mest välbevarade ligger i Opunohu Valley på Moorea, Taputapuatea på Ra´iatea och på huvudön i Marquesesas. Ute på Fatu Hiva finns Omoa Petroglypfs och på Hiva Oa finns fem intressanta heliga ”tikis” (heliga statyer) att bese långt inne i djungeln.

Under juli till oktober kan du se valar och delfiner utanför Moorea och på Stinray World kan du mata rockor med revhaj som simmar som granne. På Moorea finns också Lagoonarium Village och Aqua Blue som ger möjligheter att utforska korallreven genom att snorkla eller undervattenspromenad på botten. På Moorea kan du även vandra, cykla, rida och åka på tur med 4WD för att utforska den gröna ön och dess vaniljplantager, ananasplantager och juicetillverkare.

På Bora Bora är det framför allt vattenaktiviteter som gäller. Du kan åka på snorkeltur, dykturer och laguntur med glasbottenbåt. På land finns vandringar, parasiling, 4WD turer och helikopterflygning över lagunen.
Mycket av detta finns även på många andra öar där det finns resorter och hotell. Ju längre ut man kommer ju färre aktiviteter som är arrangerade för oss turister finns.

Aktiviteter som att se dans och musikuppvisningar finns på nästan alla öar, samt att gå och se på lokal tillverkning av konsthantverk, tatuering. Det finns också möjlighet att gå på danskurs i polynesisk dans, matlagning, surfskolor mm.

På Moorea finns La Maison de la Nature du Mou´a Roa för barn i åldern 5-16 år. Här kan barn lära sig om naturen, flora och fauna, bygga skydd, gå på vandring, lyssna på berättelser från gamla tider.
Det finns även en del aktiviteter för barn på en del av resorterna fastän många vänder sig främst till par.

Givetvis finns möjligheten att gå på spa på de flesta resorter.

www.soderhavsresor.se
Talofa lava, välkommen till Polynesiens hjärta och det genuina Söderhavet! Denna vackra...
www.soderhavsresor.se
Roadtrip med extra guldkant för finsmakare med förstklassigt boende, välkända...
©2024 Res till Tahiti