Visum

När du anländer till Franska Polynesien måste du ha ditt pass med dig och det ska vara giltigt i minst tre månader efter att du har rest ut ur landet. Kommer du från ett land som inte ingår bland de länder som har visumfritt måste du ansöka om ett visum på en ambassad för respektive land innan du ankommer till Franska Polynesien. Observera att visumregler kan ändras snabbt så kontrollera alltid ny fakta om detta. För svenska medborgare gäller att visum fås vid ankomst med 31 dagars vistelse, detta kan förlängas upp till sex månader.
Du måste också kunna visa att du har pengar för uppehället i landet. (detta kan variera). Vid inresan måste du ha boende bokat i förväg, om du inte har det kan du ordna det på flygplatsen. Man måste även kunna visa en vidarebiljett från landet eller ett resebevis för ditt fortsatta researrangemang. Det är förbjudet att arbeta utan tillstånd. Man är helt enkelt rädd för att få en hög med panka paradissökare på halsen.

Den viktigaste platsen för inresa i Franska Polynesien är Fa’a’ā International Airport. Medborgare i Europeiska unionen, Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, Andorra, Monaco, Schweiz måste visa pass som är giltigt i 6 månader efter returresan, en returbiljett är nödvändigt men inget visum.
Medborgare med andra nationaliteter måste ansöka om visum på det franska konsulatet eller ambassaden i det land där de bor. Om mellanlandning sker i USA, är det nödvändigt att ha ett pass som följer de amerikanska myndigheternas normer samt att man på närmaste amerikanska konsulat eller ambassad informerar sig om eventuella visumformaliteter.

www.soderhavsresor.se
Roadtrip för naturentusiasten med möjlighet att vandra, njuta av vacker natur och...
www.soderhavsresor.se
Anamma ”The Samoan Way” och låt dagarna passera i behaglig takt. Med tropiskt klimat...
©2024 Res till Tahiti