Moorea

Det är mindre än 20 km blått hav mellan Tahiti och Mo’orea och att ta sig från ena ön till den andra är mycket enkelt. Hoppa på en av höghastighetsfärjorna från Pape’ete och du är framme på en halvtimme. Du kan också ta ett flyg med Air Moorea och vara på Mo’orea på 10 minuter. Tillgängligheten tillsammans med öns vackra och varierande natur gör Moorea en favoritdestination för par, familjer och även för lokalbefolkningen. Trots sin popularitet och närvaron av ett fåtal internationellt stora resorts har Mo’orea lyckats behålla känslan av att det är en liten ö. Moorea har ett attraktivt antal dyra resorter, men ön har också andra typer av boenden som mellanklasshotell, gästhus och några de bästa budgethotellen i Franska Polynesien. Resenärer som vill ha mellanklasshotell hittar ett utmärkt val av mindre hotell och strandpensionat. Du kan vila upp dig på vita sandstränder, leka med rockor och hajar, snorkla eller dyka genom fiskstim vid fantastiska korallrev, frossa i vällagad mat, fiskrätter och skaldjur och bara ta det lugnt. Om du behöver mer action så kan du alltid lära dig att kitesurfing, gå på en hajk, åk på en val eller delfinsafari, hyra en cykel eller rida på hästar.

Kustvägen är ca 60 km runt. Beroende på din kondition, kan rundan göras med cykel på en lång, svettig dag (det är, tack och lov, bara några få kullar att ta itu med). Den södra kusten av ön är mycket mer isolerad och har mycket mindre trafik. Befolkningen på Moorea är koncentrerad i byarna längs med kusten. Med all trafik till och från färjeläget, är Vaiare den mest trafikerade delen av ön, även om Afareaitu är det administrativa centret. Flygplatsen ligger i öns nordöstra hörn.

Moorea är en slocknad vulkan i sitt ursprung. Cooks Bay är själva hålet i den gamla kratern, och om du följer vandringsleden från Opunohu Valley upp till Three Coconut Trees Pass, så märker man mycket tydligt att man står på kanten av den gamla kratern. Attraktionen till Mo’orea kommer inte som någon överraskning, ön är ett geografisk underverk. Åtta bergstoppar reser sig upp från den kristallklara lagunen. Ön är ungefär formad som ett hjärta på kartan och skapar temat kärlek och romantik, Mo’orea är faktiskt också en av de bästa smekmånadsdestinationer i Franska Polynesien, näst efter Bora Bora. Tveka inte att ta med hela familjen eftersom Mo’orea är väldigt barnvänlig. Det finns många familjedrivna bungalow hotell (som ofta ligger på stranden) som har kök och två sovrum, vilket gör dem perfekta för familjer. Om barnen skulle bli trötta på att plaska omkring så är små promenader, ridning och att utforska lagunen mycket roliga aktiviteter.

www.soderhavsresor.se
Sol och badupplevelse på en riktig söderhavsö!
www.soderhavsresor.se
Denna fiskeresan till Australien ger en unik chans till flugfångad marlin från sand...
©2024 Res till Tahiti