Bröllopsresor till Tahiti

Franska Polynesien är en av världens mest romantiska platser för ett bröllop eller bröllopsresa. Tahiti och dess öar är känt för romantiska miljöer i tropisk söderhavsanda. För att inte glömma den vykortsvackra naturen och den tillmötesgående lokalbefolkningen med sin polynesiska kultur.
Ögruppen är tillräckligt långt bort för att vara exotiskt men ändå lätt att ta sig till med flyg från Europa via USA eller övriga dela i Oceanien. Det har funnits en lag som sagt att man var tvungen att bo i landet i 30 dagar innan man fick tillstånd att gifta sig. Denna lag är sedan 2009 borttagen och man har tillstånd att gifta sig direkt när man anländer. Det är även lagligt för homosexuella att gifta sig på Tahiti eftersom denna lag gick i genom i Frankrike. Formaliteter med papper och andra dokument är fortfarande mycket krångliga med översättning av alla dokument till franska. Bröllopet kan bara äga rum i ett stadshus och inte på en strand eller liknande. Det kan vara lättare att gifta sig i andra ö-nationer där bröllop är legala som t ex Cooköarna, Fiji och Samoa.

Om ni ändå väljer att gifta er i Franska Polynesien så tänk på att ordna all formaliteter långt i förväg.
Efter ceremonin i stadshuset kan man välja ett mer romantiskt arrangemang. Hur ni än väljer utformningen så kan ni vara trygga med att dagen blir oförglömligt vacker. De flesta hotell och resorts på Tahiti, Bora Bora eller Moorea erbjuder fantastiskt vackra platser för arrangemang som bröllopsmiddag mm. En bröllopskoordinator hjälper er med alla praktiska detaljer som att ordna med blommor, musik, fotograf, hårfrisörska mm. De kommer också ordna ert val av minister, präst eller vigselförrättare. Därtill kan ni välja att lägga till traditionell utsmyckning som blomstergirlanger eller en ukulele orkester. Huvudön erbjuder caféer, restauranger, blygsamt nattliv, äventyr som kan passa din stil, smak och budget.

För en bröllopsresa finns alla möjligheter att arrangera den efter er budget och smak. Huvudön erbjuder caféer, restauranger, blygsamt nattliv, äventyr som kan passa din stil, smak och budget. Den som tar sig till underbara Bora Bora kommer till paradiset för smekmånader. Många drömmer om att fira smekmånad i en ”over-water” bungalow. De flesta hotell och resorts har ”honey moon” erbjudanden och en del även sviter för bröllopspar. Vigselcertifikat bör man ta med på resan. Även alla de andra öar erbjuder undersköna miljöer med vackra boenden nere på stranden eller over-water. En bröllopsresa hit till Franska Polynesien är oftast en oförglömlig upplevelse.

www.soderhavsresor.se
Fiska i nationalparken Hinchinbrook Island, en orörd oas och en av Australiens artrikaste...
www.soderhavsresor.se
En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.
©2024 Res till Tahiti