Segla

Franska Polynesien är perfekt för segling, du kan hyra båt själv eller följa med på en segelbåt med en inhyrd kapten eller till och med hel besättning så kallad chartersegling om du är oerfaren. Du kan ta ditt kompisgäng på en segling eller följa med en grupp med andra människor som gillar idén med att segla.

Om du har licens för att segla är det möjligt att göra detta själv utan kapten på Tahiti, seglingen är bland den lättaste i hela Söderhavet.Den bästa perioden är mellan april till november då temperaturerna är högre. Det blåser passadvindar året runt, 5-10 m/s under regnperioden och 8-13 m/s under torrperioden. Strömmarna är aldrig starka förutom vid smala passager mellan rev.Du får segla i området som inkluderar öarna Raiatea, Tahaa, Bora Bora och Huahine. Om man vill segla i andra området måste man söka tillstånd för detta.

På Tahiti kan du besöka fantastiska öar som Bora-Bora, Raiatea, Tahaa och Huahine, alla med sin speciella charm och otroligt vackra miljöer.

Det finns flera företag som hyr ut segelbåtar t ex Sunsail, The Moorings, Dream Yacht Charter etc. Dessa har ofta även charterseglingar som avgår speciella dagar och med en utsatt rutt. Mat, dryck, boende ombord och upplevelser ingår. Det finns olika standard på segelbåtarna, men oftast mycket hög standard. Upplevelsen är nästan alltid 5 stjärnig.
Från Raiatea som ligger rakt i hjärtat av Franska Polynesien kan man även ta en chartersegling. Detta ger en unik upplevelse att upptäcka några av Söderhavets juveler. Stadiga och stabila vindar erbjuder en avkopplande segling bland färgrika rev och transparant vatten i lagunerna. Små obebodda atoller med vit korallsand erbjuder fantastiska ankringsplatser och möjligheter att upptäcka det fantastiska undervattenslivet och om du har tur kan du få simma med de lekfulla delfinerna.

www.soderhavsresor.se
Sol och badupplevelse på en riktig söderhavsö!
www.soderhavsresor.se
Roadtrip med extra guldkant för finsmakare med förstklassigt boende, välkända...
©2024 Res till Tahiti