Raiatea & Taha´a

Ra’iatea är den näst största av de Sällskapsöarna, bredvid Tahiti. Flygtiden är ca 45 minuter från Pape’ete, eller bara några minuter från de närliggande öarna Huahine eller Bora Bora. Ön delar sin expansiva lagun och omgivande korallrev med syster ön Taha’a. Detta centrala läge och den stora, skyddade lagunen gör Ra’iatea en av de bästa öarna i Franska Polynesien för segling, djuphavsfiske och dykning. Dock gör avsaknaden av stränder att många turister inte åker hit. Många surfare beger sig också hit på grund av de perfekta vågorna men vissa blir avskräckta av de kraftiga vågor som kan finnas här på Ra’iatea.

Ra’iatea ser ut ungefär som en triangel med en väg som går längs med kusten runt hela ön. Den bergiga naturen innehåller den 800m höga Temehani platån och det 1017m höga berget Tefatua.
Flygplatsen som också servrar Taha’a är på den nordliga spetsen av ön. Staden Uturoa ligger sydöst om flygplatsen och resten av byarna är spridda över hela ön.

Taha’a-borna lever på två av de mest underbara sakerna Franska Polynesien har att erbjuda: Vanilj och pärlor. På Taha’a växer nästan 80% av all vanilj som produceras i Franska Polynesien. Denna praktfulla krydda används därför i allt från det lokala köket till avkopplande aromterapi.
Turister som söker sig hit gör det mest för den lilla sandiga motu (sandholmen) som finns på norra sidan av ön där man kan se silhuetten av Bora Bora så nära att man skulle kunna tro att man befinner sig på grannön. Men Taha’a är mer av en ö för turister som uppskattar naturen och enkla levnadsförhållanden.

Taha’a kan endast nås med båt från syster ön Ra’iatea och dessa två öar är omgivna av ett enda gemensamt korallrev och delar samma genomskinliga lagun. När du anländer till den lilla flygplatsen vid den nordliga kusten på Ra’iatea efter en 45-minuters flygresa från Tahiti, så ligger Taha’a bara några korta minuter bort med båt.
Taha’a är omgiven av små holmar, eller motu, som ligger utspridda över lagunen. Var och en är en idyllisk lokal med felfria stränder och omfattas av vit sand och vajande palmer. Här på Taha’a finns några av Tahiti mest avskilda hotell.

www.soderhavsresor.se
Roadtrip med extra guldkant för finsmakare med förstklassigt boende, välkända...
www.soderhavsresor.se
Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som...
©2024 Res till Tahiti